FAQ: Gebelikte Sağlık Ocağına Ne Zaman Gidilmeli?

Hamilelik sağlık ocağına bildirilmeli mi?

Gebeliğinden emin olan anne adaylarının ilk yapması gereken Aile Sağlığı Merkezine giderek bağlı olduğu aile hekimine veya aile sağlığı elemanına bildirimde bulunmaktır. Bir Kadın-Doğum uzmanına veya hastanede takip düşünenlerin de mutlaka aile sağlığı merkezine kayıt olması gerekir.

Hamilelikte sağlık ocağına kontrolleri ne zaman gidilmeli?

İlk doktor muayenesine ne zaman ve hangi sıklıkta gidilmeli? Hamilelik belirtileri olduğunda veya testler olumlu çıktığında doktora gidilmeli. Kontrollerin sıklığı için bir standart yok. Ancak 12-13-21 ve 24’üncü haftalarda ve doğum öncesi dönemlerde doktorunuza gidin.

Aile Sağlığı Merkezi gebelik testi yapıyor mu?

Gebelik şüphesi olan, adetinin geciktiğini düşünen ve ek olarak bazı gebelik belritileri de olabilen doğurganlık dönemindeki kadınların uygulayabilecekleri en kolay yöntem bir eczaneden veya aile sağlığı biriminden kolayca alabilecekleri “ Gebelik Testi ” kiti olacaktır.

Gebelikte aile hekimine ne zaman gidilir?

Uzmanlar anne ve bebek ölümlerinin önüne geçmek sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek için anne-baba adaylarının daha gebeliğin planlandığı andan itibaren Aile Hekimi iletişim içerisinde olması gerektiği konusunda uyarıyor.

You might be interested:  Sık sorulan: Rumeli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Nerede?

Sağlık ocağı gebelik takibi nedir?

Gebelik takibi, gebeliğin başından doğum sonrasına kadar olan dönemde gebelik yaşını belirlemek, anne ve fetüsün (bebeğin) sağlık durumunu değerlendirerek gebe bakım planını oluşturmak ve anne-babayı bilgilendirmek, gebelikte ortaya çıkabilecek sorunları öngörerek önlemek veya tespit edilen sorunları tedavi etmek

Aile hekimine gitmek zorunlu mu?

Hastalar ilk üç ay için Sağlık Müdürlüğü tarafından kendileri için belirlenen Aile Hekimine gitmek zorundadırlar. Eğer hasta başka Aile Hekimine muayene için giderse o hekim, kendi bakmakla yükümlü olduğu nüfus içinde olmayan, bu hastaya istemezse bakmayabilir veya isterse misafir hasta olarak bakabilir.

Kadın doğum uzmanına ne zaman gidilmeli?

Kadınlarda 21 günden kısa zamanda 35 günden uzun zamanda meydana gelen adet süreli değerlendirilir. Adet kanamasının normalden fazla ya da az hatta hiç olmadığı zaman mutlaka bir uzmana başvurulması gerekmektedir.

Gebelikte doktor kontrolleri ne zaman?

Herhangi bir risk faktörü olmayan anne adayı hiçbir şikayeti olmasa bile ideal olarak 28. gebelik haftasına kadar dörder haftalık, 28-36. haftalar arasında ikişer haftalık aralıklarla, 36. haftadan doğuma kadar ise haftalık olarak doktor kontrolüne gelmelidir.

Gebeliğin kaçıncı haftasında vajinal muayene yapılır?

Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır, vajinal yolla yapılan bu muayeneye halk arasında alttan muayene de denir.

Aile Sağlığı Merkezi Kan tahlili yapıyor mu?

Sağlık ocaklarında hastanelerde yapılan pek çok kan tahlili yapılmaktadır. Her gün belli bir saate kadar alınan kanlar, en yakın devlet hastanesine gönderilir.

Akşam yapılan gebelik testi güvenilir midir?

Bu sonuçların kesinliğini artırmak için gebelik testini sabah uyandığınızda yapmanız da önemlidir. Çünkü idrar, tüm gece birikmiş olan HCG hormonunu en doğru şekilde yansıtır. Ancak HCG hormonunun idrarda bulunması için oldukça yüksek olması gerekir ve idrar testi erken yapılırsa yanlış sonuç verebilir.

You might be interested:  Soru: Sağlık Kurulu Ne Iş Yapar?

Kocakarı yöntemiyle hamile olduğumu nasıl anlarım?

Sadece bizim geleneklerimizin değil, tüm dünyanın uyguladığı koca karı yöntemi ile devam ediyoruz: İdrarınızı bir kaba ya da bir şişeye doldurun. Düz bir yüzeye bırakın, 24 saat dokunmayın. İdrarın üzerinde beyaz, ince bir tabaka oluştuysa hamile değilseniz. Hiçbir değişiklik olmadıysa hamilesiniz demektir!

Hamile olduğunu işyerine ne zaman söylenir?

Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmeliğin 6. maddesinin 1. fıkrasına göre: “Çalışan, gebelik ve emzirmeye başlama halinde işverenini bilgilendirir”. Dolayısıyla okurumuz en kısa sürede hamileliğini işverene bildirmekle yükümlüdür.

Hamilelikte 4 ayda hangi aşı yapılır?

Ortalama 18.20. haftada ilk doz tetanoz – difteri aşısı yapılır. İlk aşıdan 4 hafta sonra ikinci doz aşı yapılır. Başlangıç aşısından 6 – 12 ay sonra üçüncü doz aşı yapılır. Tetanoz – Difteri aşısı üzerinden 5 – 10 gün geçmiş ise rapel dozu önerilmektedir.

Hamile olduğunu öğrendikten sonra ne yapmalı?

Dengeli ve sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, düzenli uyku bunların başlıcalarıdır. Gebeliğe özel multivitamin ya da folik asidinizi de alıyor olmalısınız. Gebelik doğal bir dönem olduğu için kendinizi eve kapatmanız gerekmez. Ama her konuda artık bebeğinizi de düşünmeli, iki kişi olduğunuzu unutmamalısınız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *