FAQ: Sağlık Güvencesi Nasıl Öğrenilir?

Yanımda çalışan sigortalıları nasıl görebilirim?

SSK sorgulama işlemlerinin yapılması için e devlet kapısına giriş yapılmalıdır. TC kimlik numarası ve e devlet kapısı şifresi ile yapılacak giriş sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri arasında yer alan 4A hizmet dökümüne tıklanması SSK sorgulama işlemlerinin tamamlanması için yeterlidir.

Genel sağlık Sigortası durumunu bildiren belge nereden alınır?

* SGK durumunu gösterir belge ile form teslim edilmelidir.(E-devlet şifresi Postaneden temin edilerek,www.turkiye.gov.tr adresinden SGK durumunu gösterir belge alınabilir.)

Özel sağlık sigortalı olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Sağlık sigortasu sorgulama işlemi, e – devlet uygulamsı üzerinden oldukça hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu sayfası üzerinden sorgulama yapabilir ve var olan sigorta poliçenize dair bilgi alabilirsiniz.

Sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

GSS başvuru işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması gerekir. Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmayan ve düzenli SGK prim ödemesi yapmayan kişiler adına açılan sigorta koludur.

Kaç günüm olduğunu öğrenmek istiyorum?

SGK gün sorgulama yapmak için www.sgk.gov.tr ya da e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Gerekli kimlik bilgilerinizi ve T.C. numaranızı kullanarak www.turkiye.gov.tradresinden şifresiz olarak SGK gün sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

You might be interested:  Sağlık Raporu Nasil Alınır?

Kimler SGK’lı olamaz?

SGK ‘dan Yararlanma Şartları Nelerdir? 18 yaşını doldurmamış ve tıbben başkasının bakımına muhtaç olan kişiler için SGK ‘dan yararlanma şartı aranmamaktadır. Ayrıca analık, trafik kazası, acil durumlar, iş kazası ile meslek hastalığı durumlarında da herhangi bir yararlanma şartı aranmamaktadır.

Sağlık sigortası sorgulama nereden yapılır?

E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna “GSS Borç Dökümü” yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

Sigorta aktif mi değil mi?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ”Hizmet Dökümü” ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Genel sağlık sigortası kimleri kapsıyor?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

Sigortalı olduğumu nasıl öğrenebilirim?

ALO 170 ARACILIĞIYLA SİGORTA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

  1. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170’i arayın.
  2. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek “Sigortalılık hizmet süresi” hakkında bilgi almak için 2’yi tuşlayın.

Sağlık sigortası kaç TL?

Genel sağlık sigortası primi 88.29 liradan 107.32 liraya çıktı. 2020 yılında 88.29 TL olan bu ücret 2021 yılı itibariyle 107.32 TL olacak. Asgari ücret zammı bugün komisyonun son toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından duyuruldu.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Türk Sağlık Sen Hangi Partiye Yakın?

Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genel Sağlık Sigortası yani GSS başvuruları SYD ‘ye yapılmaktadır. Kişilerin ikamet ettiği adresteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek bizzat başvuru işlemleri alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişiler süre sınırlaması yoktur.

Genel Sağlık Sigortası başvuru formu nasıl doldurulur?

Tarih, başvuran kişinin adı, soyadı ve imzası eklenmelidir. Başvuru sahibinin ikametgah bilgileri: Adres yazılmalı ve gerekli imza ile mühür bulundurulmalıdır. Sosyal güvenlik sorgulaması: Başvuru sahibinin ve eşinin sosyal güvencesi hakkında bilgi verilmelidir. Vakıf personelinin ad, soyad ve imzası gereklidir.

Sosyal güvencem yok nasıl muayene olabilirim?

Eğer aktif sosyal güvence yoksa, devlet hastanesinde muayene olunabiliyor. Ancak bunun için sigortasız devlet hastanesi muayene ücretini ödemek gerekiyor. Sigortasız hasta muayenesinin devlet hastanesinde ücreti, 2021 yılı için yaklaşık 50 TL. Genel Sağlık Sigortası’nın primi de 2021 yılı için 107,33 TL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *