FAQ: Sağlık Ocağı Ne Işe Yarar?

Sağlık ocağı hangi hastalıklara bakar?

Aile Hekimliği, çocuk, genç, yaslı tüm bireylere hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri sunan uzmanlık dalıdır. Aile hekimleri dahili, jinekolojik, çocuk sağlığı, ruhsal sorunlarla ilgili temel hastalıkları tedavi edici ve koruyucu sağlık bilgilerine sahip uzman doktorlardır.

Aile hekimliğinde neler yapılır?

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN GENİŞLETİLMİŞ OLARAK VERDİĞİ HİZMETLER;

  • Hasta muayenesi.
  • Anne Sütü Hakkında Bilgilendirme.
  • Hasta Sevk İşlemleri.
  • Tek Hekim Sağlık Raporu Verilmesi.
  • Enjeksiyon-Pansuman.
  • Çeşitli Laboratuar Tetkikleri.
  • Acil Sağlık Hizmetleri.
  • Gebe – Lohusa – Sağlam – Çocuk Takipleri.

Aile sağlığı merkezi ne yapar?

Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetleri gibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir.

Sağlık ocağında nasıl sıra alınır?

Vatandaşlar tam kapanma döneminde sağlık ocağına gidebilmek için randevu almak zorunda. Aile hekimi randevunuz MHRS web sitesi, uygulaması ve ALO 182’den alabilirsiniz.

Aile hekimine neden gidilir?

Aile hekimi, kendi sorumluluğu altındaki bireyleri bir hastalık çerçevesinde değil, bütüncül bir yaklaşımla riskler, sağlık koşulları, psikososyal çevre ve mevcut diğer akut veya kronik sağlık sorunları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirir.

You might be interested:  FAQ: Genel Sağlık Sigortası Nereye Yatırılacak?

Aile Hekimliği hangi testleri yapar?

Aile hekiminden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılacak check-up’ta vatandaşların kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması yapılacak.

Aile sağlığı merkezinde kimler hizmet verir?

Aile sağlığı elemanı kime denir? Aile hekimi ile birlikte hizmet veren, sözleşmeli olarak veya görevlendirilmek suretiyle bu görevi yürüten hemşire, ebe, sağlık memuruna denir.

Aile hekimliğinde kimler görev yapar?

Aile hekimleri, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini, yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın, her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak vermekle yükümlü, gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti veren ve tam gün esasına göre çalışan aile

ASM ne anlama gelir?

Aile sağlığı merkezleri 1. basamak sağlık hizmetleri sunar. Aile sağlığı merkezlerinde bireysel ve ailesel sağlık şartlarının düzenli takibi yapılabilir. Detaylı tetkik gerektirmeyen sağlık problemlerinde, aile sağlığı merkezleri ihtiyaç duyulan tüm hizmeti sunabilir. Halkın ilk gittiği sağlık kuruluşudur.

Aile sağlığı merkezlerinde hangi hizmetler verilmektedir?

Aile Sağlığı Merkezlerinde; birinci basamak teşhis ve tedavi edici sağlık hizmetleri ile ilgili poliklinik hizmeti, aşılamalar, bebek izlemleri, çocuk izlemleri, gebe ve lohusa izlemleri, 15 – 49 yaş kadın izlemleri, tarama programları, belli yaş gruplarına yönelik periyodik sağlık kontrolleri, ulusal hastalık kontrol

Aile hekimi dışında başka hastaya bakar mı?

Hastalar ilk üç ay için Sağlık Müdürlüğü tarafından kendileri için belirlenen Aile Hekimine gitmek zorundadırlar. Eğer hasta başka Aile Hekimine muayene için giderse o hekim, kendi bakmakla yükümlü olduğu nüfus içinde olmayan, bu hastaya istemezse bakmayabilir veya isterse misafir hasta olarak bakabilir.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Sağlık Belgesi Nasıl Alınır?

Aile hekimliği nedir nasıl çalışır?

Aile hekimleri hastalarını sadece tedavi etmekle kalmaz, onları hastalanmadan önce de korumaya çalışır. Bu amaçla kişiye yönelik koruyucu hizmetler içinde aşılama, yaşam tarzı değişiklikleri için danışmanlık yapma, bebek ve çocuk izlemi, gebe izlemi, aile planlaması hizmetlerini sunar.

Sağlık ocağı randevulu mu?

Sağlık ocakları kısıtlamadan muaf tutuluyor. Vatandaşlar randevuları olmak kaydıyla aile hekimliklerine gidebiliyor. Randevusu olmayan hasta ise kabul edilmiyor. Sağlık ocağından randevu almak içinse MHRS web sitesi, uygulaması ya da ALO 182’yi tercih edebilirsiniz.

Sağlık ocağı randevusuz gidilir mi?

İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil. Ayakta tedavi olmak için başvuran hastaların muayenesi yapılacak. Acil olarak gelen hastalara ise her zamanki gibi öncelik verilecek.

Aile hekimi nasıl ulaşabilirim?

Aile hekiminizi öğrenmek için (www.turkiye.gov.tr) adresi üzerinden girmeniz yeterlidir. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi girdikten sonra sorgulama butonuna “ Aile Hekim Bilgisi Sorgulama” yazıp aile hekiminizi öğrenebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *