Genel Sağlık Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Genel Sağlık Sigortası e Devlet’ten yapılır mı?

Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e – devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir. Genel Sağlık Sigortası için belirlenen gelir testi, SGK tarafından takip edilecektir.

Genel Sağlık Sigortası var mı yok mu?

– E Devlet uygulamasından öncelikle, şifrenizle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne ‘ GSS ‘ yazınız. – Karşınıza çıkan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu/ Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ sekmesine tıklayınız. – Sonuç olarak borcunuzun olup olmadığı açılan ekranda karşınıza çıkacaktır.

Genel Sağlık Sigorta borcu nasıl öğrenilir?

Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borçları e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilmektedir. Vatandaşlar, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak borçlarını görebilecek.

Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genel Sağlık Sigortası yani GSS başvuruları SYD ‘ye yapılmaktadır. Kişilerin ikamet ettiği adresteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek bizzat başvuru işlemleri alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişiler süre sınırlaması yoktur.

Genel sağlık sigortası borcu nasıl silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti hâlinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

You might be interested:  Sağlık Ocağı Tahlil Sonuçları Ne Zaman Çıkar?

GSS yapilandirma nasıl yapılır 2021?

Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK’ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise 1 Kasım 2021. Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Genel Sağlık Sigortası ile ameliyat olunur mu?

Bilindiği üzere ülkemizde sağlık hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmasında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası hükümleri uygulanıyor. 5510 sayılı Kanuna göre, normal koşullarda 60 günden fazla GSS prim borcu olan Bağ–Kurlular ve çalışmayan GSS ‘liler hastaneye gittiğinde

Genel sağlık sigortası kimleri kapsıyor?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

Yabancıların genel sağlık sigortası nasıl yapılır?

Yabancıların sağlık sigortası yaptırabilmek için ikamet ettikleri bölgede bulunan Sosyal Güvenlik Merkezlerine ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerekir.

2021 GSS aylık ne kadar?

Öğrenimini tamamlayıp işe giremeyenler veya çalışmakta iken işsiz kalanlar otomatik olarak GSS ‘li sayılıyor. Bu kişilerin 2021 yılı için ayda 107.32 TL prim ödemeleri gerekiyor.

Genel sağlık sigortası borcu e devletten nasıl yapılır?

Borç sorgulama yapmak için e devlet ‘ e TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama alanına “ GSS ” yazarak karşınıza çıkan seçeneklerden “ Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” seçeneğini tıklayabilirsiniz. Ardından GSS borcunuzun olup olmadığı bu sorgulama ile çıkacak.

Genel sağlık sigortası borcu silinecek mi?

Nisan 2021 ve öncesine ait GSS borçları otomatik olarak yapılandırılacak. 31 Aralık’a kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası silinecek. Otomatik olarak yapılandırılan GSS borçları e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor.

You might be interested:  Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nereye Yapılır?

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borcu ödenmediği takdirde ceza ve gecikme zammı (faizleri) uygulanabilir. Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir.

Genel sağlık sigortası ne zaman başlar?

İşten ayrılan kişinin bir yıl içinde geriye dönük 30 günlük net genel sağlık sigortası prim ödeme günü bulunuyorsa, kişi ve bakmakla yükümlü oldukları sigorta çıkışının yapıldığı andan itibaren 10 gün boyunca sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

Sigorta aktif mi değil mi?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ”Hizmet Dökümü” ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *