Contents
- 1 Gemiadamı sağlık raporunda nelere bakılıyor?
- 2 Gemi adamı sağlık raporu nasıl alınır?
- 3 Gemiadamlarının gemiadamı olmak için yaptırmaları gereken ilk genel muayeneleri nasıl yapılmalıdır?
- 4 Deniz adamı belgesi ne kadar?
- 5 Tam teşekküllü sağlık raporu nereden alınır?
- 6 Deniz raporu hangi kurumdan alınır?
- 7 Gemi adamı Cüzdanı nereden çıkarılır?
- 8 Kimler gemi adamı olabilir?
- 9 Sağlık raporu nasıl alınır?
- 10 Gemi adamı sağlık raporu ne zaman alınır?
- 11 Gemi adamı cüzdanı yenileme nasıl yapılır?
- 12 Gemi kaptanı olmak için ne gerekir?
- 13 Gemi ehliyeti kaç TL?
- 14 Denizcilik kursu kaç gün?
- 15 Deniz adamı belgesi ne işe yarar?
Gemiadamı sağlık raporunda nelere bakılıyor?
Periyodik Sağlık Raporu
- Tam Kan Sayımı
- Açlık Kan Şekeri.
- Tam İdrar Tahlili.
- Anti HIV.
- HBS-AG.
- EKG.
- Odyometri.
- PA Akciğer Grafisi.
Gemi adamı sağlık raporu nasıl alınır?
Almış olduğunuz ‘ Gemiadamı Olur Sağlık Raporunu’ gemiadami sağlık işlemini yapmaya yetkili merkezlerden birine şahsen başvurarak, onaylatmanız gerekmektedir. Merkez tabibi tarafından incelenmesi neticesinde ” Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgeniz” (EK-13) düzenlenir ve size teslim edilir.
Gemiadamlarının gemiadamı olmak için yaptırmaları gereken ilk genel muayeneleri nasıl yapılmalıdır?
İlk kez gemiadamı olmak için başvuran gemiadamı adaylarının, periyodik muayenesini zamanında yaptırmayan gemiadamlarının ve sıralı üç periyodik muayenesini yaptırarak periyodik muayene sınırını tamamlamış gemiadamlarının genel muayene için; sağlık kurulu bulunan yetkilendirilmiş sağlık kuruluşuna şahsen başvurmaları
Deniz adamı belgesi ne kadar?
Eğitimin içeriğine göre değişiklik göstermesiyle birlikte günümüzde gemi adamı kursu ücreti tahminen 1500TL ile 3500TL arasındadır.
Tam teşekküllü sağlık raporu nereden alınır?
SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR? Tam teşekküllü sağlık raporu, devlet hastanelerinden, özel hastanelerden ve aile hekimlerinden alınabilir. Belirlenen doktorlara tek tek muayene olup onay almak gerekmektedir.
Deniz raporu hangi kurumdan alınır?
Kaptan kendisi veya avukat aracılığı ile mahkemeye başvurmak zorundadır. Kaptan veya vekalet vereceği avukat tarafından, kazanın gerçekleştiği yerdeki Asliye Ticaret Mahkemesine başuru yapılır.
Gemi adamı Cüzdanı nereden çıkarılır?
Denizcilik Müsteşarlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve Gemiadamı Cüzdanı tanzim etmeye yetkili olan 7 Bölge Liman Müdürlüğü mevcut olup, İstanbul, İzmir, İçel, Samsun, Çanakkale, Trabzon, ve Antalya illerimizde bulunmaktadır.
Kimler gemi adamı olabilir?
Gemiadamı kısaca denizde çalışan işçi olarak tanımlanabilir. Deniz İş Kanununun 2/B maddesi “ Bir hizmet akdine dayanarak gemide çalışan kaptan, zabit ve tayfalarla diğer kimselere” gemi adamı denir diyerek, gemi adamını “bir hizmet akdine bağlı olarak çalışan” kimse olarak nitelendirmiştir.
Sağlık raporu nasıl alınır?
Sağlık raporunu en kolay şekilde almak için aile hekiminizden randevu alabilirsiniz. Randevunuzu almak için aşağıdaki sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz:
- Sağlık ocakları (aile hekiminiz)
- Özel hastaneler.
- Özel tıp merkezleri, poliklinik ya da muayenehaneler.
Gemi adamı sağlık raporu ne zaman alınır?
Sağlık raporu almak tahmin edildiği kadar zor bir iş olmayıp çok ciddi bir rahatsızlığı olmayan kişiler tarafından profesyonel olarak özellikle bu konuda uzmanlaşmış tıp merkezlerinde 1 gün içerisinde alınabilmektedir.
Gemi adamı cüzdanı yenileme nasıl yapılır?
Gemiadamı Cüzdanı Değiştirme ve Yenileme için
- İlgili Dilekçe.
- Harç dekontu (stcw adedi+ cüzdan bedeli+işlem ücreti)
- Nüfus cüzdanı + (Fotokopi)
- Gemiadamı Cüzdanı aslı
- Fotoğraf (3 adet)
- Nüfus Müdürlüğü parmak izi kaydı
Gemi kaptanı olmak için ne gerekir?
Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı’nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.
Gemi ehliyeti kaç TL?
Eğitim ücretlerimiz her yıl Ocak ayında Yönetim Kurulumuz tarafından belirlenmekte olup 2019 yılı için 499 grt eğitimi 5.000 TL, 149 grt eğitimi için ise 2.000 TL ‘dir. Eğitim ücretinin içerisine 5 temel STCW sertifikası ve güvenlik sertifikaları dahildir.
Denizcilik kursu kaç gün?
Gemiadamı (Gemici/Yağcı) eğitimi 32 gün olup eğitimlerimiz Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Urla Yerleşkesinde yapılmaktadır. Kayıtlar sürekli olup kurs planlaması için 10 kişilik kayıt oluşması gerekmektedir. Kayıt yaptırmak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Deniz adamı belgesi ne işe yarar?
Gemi adamı kursunu ve sınavlarını geçen kişinin gerekli diğer belgeleri de sağlayarak temin ettiği uluslararası geçerliliği olan belgedir. Kısaca denizcilerin pasaportudur diyebiliriz. Gemide çalışan personelin bir çok ülkeye vizesiz olarak girmesini sağlar.