Hızlı Cevap: Hangi Sağlık Sorunları Askerliğe Engeldir?

Hangi durumlarda çürük raporu verilir?

Bu hastalıklar şu şekilde; göz hastalıkları, sinir hastalıkları, ruh sağlığı ve hastalıkları, kulak, burun ve boğaz hastalıkları, plastik ve rekonstrüktif şirürji, ağız, çene, yüz, boyun ve diş hastalıkları, deri hastalıkları, iç hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları,

Askerlikten muaf olmak için hangi hastalıklar?

Askere gidecek olan bireyler detaylı olarak bir muayeden geçiriliyor. Kişilerin herhangi bir ciddi hastalıkla karşı karşıya kalması, askerlikten muaf tutulması için yeterli olabiliyor. Enfeksiyon hastalıkları, göz hastalıkları ve ruh sağlığı bozuk olan bireyler, askerlikten direkt olarak muaf tutuluyor.

Kronik ürtiker askerliğe engel mi?

Askerlik hizmetine engel olmayan fiziksel, kolinerjik ürtikerler, soğuk ürtikeri ve benzeri ürtikerler.” “1. Hareketlere güçlük veren veya tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hastalıkları ve sekelleri.”

Çürük raporu nasıl alınır?

Aile Sağlık Merkezi doktorlarının yapacağı muayeneler sonrası psikolojik ve bedensel bazda sağlık problemi olan vatandaşlar askeri hastanelere yönlendirilir ve oradan ayrıntılı inceleme istenir. Askeri hastanede yapılan kontroller sonra heyetinin aldığı kararla “Askerliğe elverişli değildir” çürük raporu verilir.

You might be interested:  FAQ: Kpss Sağlık Memuru Nasıl Olunur?

Göz numarası kaç olursa çürük alınır?

Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar uzman erbaş ve söleşmeli er/erbaş olamaz.

Çürük raporu almak için kaç kilo olmak gerekir?

Sağlık muayenesi sırasında yapılacak değerlendirmelere göre bu karar doktor tarafından verilecektir. Buna göre askerlikte muafiyet için alt sınır 164 cm boy için 51 – 72 kg, üst sınır ise 210 cm boy için 84 – 115 kg olarak belirlenmiştir.

Askerlikten muaf olanlar kimlerdir?

Onlardan bazıları şu şekildedir… Vücut, kilo ve kitle endeksi askerlik şartlarına uymayan vatandaşlar. Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sfinkter ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri. Tedavisi olanaksız anüs ve rektumun önemli darlık ve yetersizlikleri.

Çürük raporu alan tekrar askere gidebilir mi?

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), rahatsızlığı nedeniyle hakkında “askerliğe elverişli değildir” şeklinde rapor düzenlendikten sonra tedavi olan kişinin, iyileştiği için 18 yıl sonra yeniden askere alınmasının hukuka uygun olmadığına karar verdi.

Kaç yaşından sonra askerlikten muaf olunur?

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9. maddesi kapsamında sürekli hale getirilen bedelli askerlik uygulamasında askerlik çağına girmiş olan yükümlüler için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Kronik rahatsızlığı olanlar askerlik yapabilir mi?

Askere alınacak kişide kronik olarak bir enfeksiyon hastalığı söz konusu ise doktor tarafından hazırlanan rapor ile birlikte bu kişiler askerlikten muaf olarak sayılır. Bu kişiler yapılan sağlık taraması neticesinde askerlikten mauf sayılır. Askerlikten muaf sayılmak için göz hastalıklarının da olması yeterlidir.

Askerlik atanmaya engel mi?

Hayır, hiçbir fark yoktur. Her iki durumda da kurumlar vatani hizmet sonuna kadar adayların kadrolarını saklı tutarlar ve askerlik dönüşü atamalarını yaparlar.

You might be interested:  FAQ: Sağlık Bakanlığı Başvuru Nasıl Yapılır?

Egzama olanlar askerlik yapabilir mi?

Egzama hastalığı olanlar asker olabilir mi? Yukarıda yer alan cilt sorunları olan asker adaylarına ‘asker olmaya elverişlidir’ raporu verilir. Kısaca egzama cilt hastalığı olan kişiler askerlik yapmaktadır.

Çürük almak kolay mı?

Çürük raporu almak sanıldığının aksine kolay bir prosedüre tabi değildir bilakis, almak için çok ciddi şartların gerçekleşmesi beklenir. Raporu düzenleyen kişi resmi bir sıfatı sahip ise Ceza’nın daha ağır hale uygulanır, ayrıca idari para cezası da verilebilir.

Askerlik heyet raporu kaç günde çıkar?

Heyet raporu ortalama 3 veya 4 gün içerisinde alınabilir.

Askerden Curuk almak memuriyeti etkiler mi?

Devlet memuriyetine ilişkin sağlık şartı 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre özürlü sayılmayan ve görevini devamlı surette yapmasına engel bir akıl hastalığı bulunmayan bir aday, askerlikten muaf olsa dahi memur olabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *