Contents
- 1 Askerlik muayenesinde nelere dikkat edilir?
- 2 Hangi hastalığı olanlar askere gidemez?
- 3 Kaç yaşından sonra askerlikten muaf olunur?
- 4 Askerde çürük almak nelere engel?
- 5 Askerlik yoklaması sağlık muayenesi nasıl yapılır?
- 6 Askere gitmek için nerede muayene olunur?
- 7 Hangi hastalık durumunda askerlikten muaf?
- 8 Askerlikte hangi durumlarda çürük raporu verilir?
- 9 Hangi şartlarda askere alınmaz?
- 10 42 yaşında askere gidilir mi?
- 11 Kaç yaşına kadar asker olunur?
- 12 Askerde kalmak isteyenler ne kadar maaş alır?
- 13 Çürük raporu Devlet memurluğuna engel mi?
- 14 Çürük raporu alan tekrar askere gidebilir mi?
- 15 Askerlikten muaf olanlar memur olabilir mi?
Askerlik muayenesinde nelere dikkat edilir?
Eski yönetmeliğin “Sağlık muayenesi ” başlıklı 5. maddesinde, “Ruh ve beden durumları ile iç organları dikkatle gözden geçirilir, nabız sayılır, kan basıncı ölçülür, çıplak olarak belirlenen boy ve kilolar tespit edilir” düzenlemesi yer alıyordu.
Hangi hastalığı olanlar askere gidemez?
Bu hastalıklar şu şekilde; göz hastalıkları, sinir hastalıkları, ruh sağlığı ve hastalıkları, kulak, burun ve boğaz hastalıkları, plastik ve rekonstrüktif şirürji, ağız, çene, yüz, boyun ve diş hastalıkları, deri hastalıkları, iç hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları,
Kaç yaşından sonra askerlikten muaf olunur?
7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9. maddesi kapsamında sürekli hale getirilen bedelli askerlik uygulamasında askerlik çağına girmiş olan yükümlüler için herhangi bir yaş sınırı yoktur.
Askerde çürük almak nelere engel?
Kişinin askerlik yapmasına engel olacak şekilde bir engeli, rahatsızlığı ya da psikolojik rahatsızlığı varsa çürük raporu alarak askerlikten muaf olur. Askerden muaf eden çürük raporları çok büyük bir rahatsızlık olmadıkça kişinin normal yaşamını çok fazla etkilemez ev çalıştığı işe olumsuz bir durum yaşatmaz.
Askerlik yoklaması sağlık muayenesi nasıl yapılır?
Sağlık muayeneleri; öncelikle yükümlünün kayıtlı olduğu aile hekimi, yoksa müracaat ettiği askerlik şubesine en yakın resmî sağlık kuruluşundaki hekim tarafından yapılır.
Askere gitmek için nerede muayene olunur?
Bu muayeneler, askerlik şubesinin bulunduğu yerde öncelikle varsa kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından, yoksa en yakın resmi sivil sağlık kuruluşlarında tek tabip tarafından yapılır.
Hangi hastalık durumunda askerlikten muaf?
Askere gidecek olan bireyler detaylı olarak bir muayeden geçiriliyor. Kişilerin herhangi bir ciddi hastalıkla karşı karşıya kalması, askerlikten muaf tutulması için yeterli olabiliyor. Enfeksiyon hastalıkları, göz hastalıkları ve ruh sağlığı bozuk olan bireyler, askerlikten direkt olarak muaf tutuluyor.
Askerlikte hangi durumlarda çürük raporu verilir?
Çürük Raporu Nedir/Nasıl Alınır/ Kimlere Hangi Hastalıklarından Dolayı Verilir?
- Vücut, kilo, ve beden kitle indeksi askerlik koşullarına uymayan asker adayları,
- Beden,hareket ve fonksiyonlarını bozan ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri,
Hangi şartlarda askere alınmaz?
Onlardan bazıları şu şekildedir… Vücut, kilo ve kitle endeksi askerlik şartlarına uymayan vatandaşlar. Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sfinkter ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri. Tedavisi olanaksız anüs ve rektumun önemli darlık ve yetersizlikleri.
42 yaşında askere gidilir mi?
Askerlik çağı her erkeğin 20 yaşına girdiği yılın Ocak ayının birinci gününden başlayarak 41 yaşına girdiği yılın Ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok 21 yıl sürecek.
Kaç yaşına kadar asker olunur?
Üzerinde değişiklikler gerçekleştirilen Askeralma Kanunu’na göre askerlik çağı yirmi yıl olarak belirlendi. Nüfus kaydında yer alan doğum tarihinden itibaren girilen 20. Yaş ile 41. Yaş aralığını kapsayan askerlik çağı süresi, yoklama, muvazzaflık ve yedeklik olarak üç temel döneme ayrıldı.
Askerde kalmak isteyenler ne kadar maaş alır?
Askerliğini 6 ay uzatanlara, uzatma döneminde asgari ücretin üzerinde harçlık veriliyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan bilgilere göre harçlıklar şöyle olacak: Er: 2 bin 787 lira (6 ay için toplam 16 bin 722 lira). Onbaşı: 2 bin 977 lira (6 ay için toplam 17 bin 862 lira).
Çürük raporu Devlet memurluğuna engel mi?
1-Askerlik bakımından askerliğe elverişsiz olmak devlet memuru olmaya engel teşkil etmemektedir. 2- Devlet memur olmak için mesleğinizi icra etmenize engelinizin bulunmadığını gösterir rapor ile devlet memur olmak mümkün bulunmaktadır. 3-Askerlikten çürük raporu verilmesi engelli raporu değildir.
Çürük raporu alan tekrar askere gidebilir mi?
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), rahatsızlığı nedeniyle hakkında “askerliğe elverişli değildir” şeklinde rapor düzenlendikten sonra tedavi olan kişinin, iyileştiği için 18 yıl sonra yeniden askere alınmasının hukuka uygun olmadığına karar verdi.
Askerlikten muaf olanlar memur olabilir mi?
Devlet memuriyetine ilişkin sağlık şartı 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre özürlü sayılmayan ve görevini devamlı surette yapmasına engel bir akıl hastalığı bulunmayan bir aday, askerlikten muaf olsa dahi memur olabilir.