Okuyucular soruyor: Yabancı Uyruklu Vatandaşların Genel Sağlık Sigortalılığı Ne Şekilde Yapılmaktadır?

Yabancılar sağlıktan nasıl yararlanır?

Yabancı uyruklu kişiler, genel sağlık sigortasından yararlanmak için en yakın sosyal güvenlik merkezine bizzat başvurmalıdır. Türkiye genelinde bu başvuruyu yapmak için 600’den fazla sosyal güvenlik merkezi bulunuyor.

Yabancılar için genel sağlık sigortası nasıl yapılır?

Yabancıların sağlık sigortası yaptırabilmek için ikamet ettikleri bölgede bulunan Sosyal Güvenlik Merkezlerine ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerekir.

Yabancı sağlık sigortası kaç yaşına kadar?

Ama yabancı sağlık sigortası büyük avantajlar sağlamaktadır. 65 yaş üzerindeyken de Türkiye’de sağlık kuruluşlarından yararlanmak için sigorta sahibi olunması gerekmektedir. 65 yaş üzerini sigortalayan sigorta şirketlerinden yabancı sağlık sigortası yaptırılabilir.

Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

GSS başvuru işlemleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan fiziki şekilde yapılmalı ya da online sistemler üzerinden gerçekleştirilmelidir. Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e-devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir.

Yabancılar insanlar devlet hastanesinde muayene olabilir mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yabancılara tüm devlet hastaneleri ve kliniklerinde yatarak veya ayakta tedavi hizmetlerine erişim hakkı vermektedir. Hâlihazırda Türkiye’de geçerli ikamet iznine sahip olupbir iş sözleşmesi bulunmayan yabancılar ise SGK’ye aylık prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.

You might be interested:  Soru: Genel Sağlık Sigortası Borcu Nasıl Öğrenilir?

Yabancılar için Hastane Randevu Nasıl Alınır?

kimlik numarasına sahip olan yabancı uyruklu kişiler 182 numaralı telefondan hastane randevusu alabilir. Telefonla randevu alırken en erken bir gün sonrasına randevu alabilirsiniz.

GSS borcum var mı yok mu?

– E Devlet uygulamasından öncelikle, şifrenizle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne ‘ GSS ‘ yazınız. – Karşınıza çıkan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu/Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ sekmesine tıklayınız. – Sonuç olarak borcunuzun olup olmadığı açılan ekranda karşınıza çıkacaktır.

Yabancilara sigorta yapılıyor mu?

Çalışma izni uygulaması ile sosyal güvenlik işlemleri birbiriyle irtibatlı olmakla birlikte, her ikisi ayrı mevzuattlardır. 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu kapsamında çalışma izni olmayan veya çalışma izninden muaf olan yabancılar SGK’ya sigortalı olarak bildirilebilir.

Sigorta aktif mi değil mi?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ”Hizmet Dökümü” ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Aile sigortası kaç yaşına kadar?

Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık

Sağlık sigortası ne zaman biter?

* 18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.

Gelir testi formu nereden alınır?

Gelir testine başvuru, vatandaşların yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılır. Bilinenin aksine test, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılsa da başvurular buradan alınmaz. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, verilen formu eksiksiz şekilde doldurmalıdır.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Sigorta Başlangıcından Ne Kadar Sonra Sağlık?

Genel Sağlık Sigortası kimlere verilir?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

Genel sağlık sigortam yok ne yapmalıyım?

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların GSS primi ödeyip ödemeyeceğini ve prim tutarını hesaplamak için bir test yapılır. Bu kapsamdaki kişiler GSS’li oldukları tarihten itibaren ikametgahları olan yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine giderek test yaptırmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *