Sık sorulan: Genel Sağlık Sigortası Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Genel Sağlık Sigortası için nereye başvurulur?

GSS başvuru işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması gerekir. Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmayan ve düzenli SGK prim ödemesi yapmayan kişiler adına açılan sigorta koludur.

Gelir testi formu nereden alınır?

Gelir testine başvuru, vatandaşların yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılır. Bilinenin aksine test, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılsa da başvurular buradan alınmaz. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, verilen formu eksiksiz şekilde doldurmalıdır.

Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genel Sağlık Sigortası yani GSS başvuruları SYD ‘ye yapılmaktadır. Kişilerin ikamet ettiği adresteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek bizzat başvuru işlemleri alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişiler süre sınırlaması yoktur.

Gelir testi için gerekli belgeler nelerdir?

Gelir Testi Başvurusunda İstenen Belgeler Nedir?

  • Başvuru sahibinin kimlik belgesi,
  • Başvuru sahibinin güncel vesikalık fotoğrafı, son 6 ay içinde çekilmiş olması,
  • İkamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi ile başvurular yapılacaktır.

Genel sağlık sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?

SGK’ya 60 günden fazla prim borcu bulunan BAĞ-KUR’lular ile GSS ‘liler, özel hastaneler ile özel üniversitelere (vakıf üniversiteleri) ait hastanelerden sağlık hizmeti alamayacaklar.

You might be interested:  Sık sorulan: Yabancılara Genel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Genel sağlık sigortasından nasıl yararlanılır?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

Internetten gelir testi yapılabilir mi?

Test sonucunda geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin GSS borçları silinecek. Gelir Testi Sonucu Sorgulama ise E-devlet sistemi aracılığıyla yapılabiliyor. e Devlet’e giriş yapan vatandaşlar, kendilerinden istenen bilgileri sisteme girerek sonucu görüntüleyebiliyor.

Gelir testi sonuçlandıktan sonra ne yapılmalıdır?

Sosyal Güvenlik Kurumu gelir testiyle ilgili olarak herhangi bir işlem yapmamaktadır. En fazla gelir testi yaptıracak kişinin başvurusunu alarak ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına göndermektedir. Ancak kişilerin gelir durumu tespit edildikten sonra tescil ve prim tahsil işlemleri SGK tarafından yürütülür.

Sosyal Yardımlaşma gelir Testi nasıl yapılır?

GELİR TESTİ NASIL YAPILIR? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet kapsamında bulunan gelir testi, vatandaşların belirtilen kurumlara bizzat kendi başvuruları ile yapılır. İstisnai durumlarda kişilerin birinci derece yakınları da başvuru yapabilir.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borcu ödenmediği takdirde ceza ve gecikme zammı (faizleri) uygulanabilir. Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir.

Genel sağlık sigortası var mı yok mu?

– E Devlet uygulamasından öncelikle, şifrenizle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne ‘ GSS ‘ yazınız. – Karşınıza çıkan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu/ Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ sekmesine tıklayınız. – Sonuç olarak borcunuzun olup olmadığı açılan ekranda karşınıza çıkacaktır.

You might be interested:  Sık sorulan: Sağlık Meslek Liselerinde Hangi Dersler Görülüyor?

GSS prim borcu kimlere çıkar?

Aylık gelirleri asgari ücretin üçte birini (bugün için 1.192,50 lira) aşıyorsa, asgari ücretin yüzde 3’ü kadar (bugün için 107.33 lira) genel sağlık sigortası ( GSS ) primi ödemek zorundalar. Aşmıyor ise primleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu nedenle de GSS prim borcu birikiyor.

Kişinin gelir testi yapılırken nelere bakılır?

Gelir testinde gelir testine giren kişinin yaşadığı hanedeki eş, evli olmayan çocuk, büyükanne ve büyükbabanın gelirlerinin toplamı dikkate alınır. Yani, gelir testine giren kişinin sadece kendi geliri değil, yaşadığı hanedeki bu kişilerin gelirlerinin toplamı dikkate alınır ve gelir belirlenir.

Gelir testi için ikametgah gerekli mi?

Bizzat gidilip gelir testine başvurulmalıdır. Muhtarlıktan alınması gereken bir adet ikametgâh belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi istenebilmektedir.

Gelir testi tekrar yapılır mı?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafın- dan gelir tespiti yapıldıktan sonra gelir durumları veya hane içerisindeki kişi sayısı değişenlerin, bir ay içinde gelir testinin yenilenmesi gerekmektedir. testi yapılan şahıslar 6 ay geçtikten sonra yeniden ge- lir testi yapılmasını isteyebileceklerdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *