Sık sorulan: Genel Sağlık Sigortası Gelir Testi Formu Nasıl Doldurulur?

2021 gelir testi nasıl yapılır?

Gelir Testi Nasıl Yaptırılır? Kişilerin gerekli kurumlara müracaat ederek bizzat başvurusu ile yapılabilmektedir. Bu başvuru sırasında kişilerin nüfus cüzdanlarını yanında bulundurması gerekmektedir. Kendilerine verilen gelir testi formunu doldurup teslim edilmesi yeterlidir.

Gelir testi formu nereden alınır?

Gelir testine başvuru, vatandaşların yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılır. Bilinenin aksine test, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılsa da başvurular buradan alınmaz. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, verilen formu eksiksiz şekilde doldurmalıdır.

Gelir testi için gerekli belgeler nelerdir?

Gelir Testi Başvurusunda İstenen Belgeler Nedir?

  • Başvuru sahibinin kimlik belgesi,
  • Başvuru sahibinin güncel vesikalık fotoğrafı, son 6 ay içinde çekilmiş olması,
  • İkamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi ile başvurular yapılacaktır.

Gelir testi nasıl yaptırılıyor?

GELİR TESTİ NASIL YAPILIR? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet kapsamında bulunan gelir testi, vatandaşların belirtilen kurumlara bizzat kendi başvuruları ile yapılır. İstisnai durumlarda kişilerin birinci derece yakınları da başvuru yapabilir.

Internetten gelir testi yapılabilir mi?

Test sonucunda geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin GSS borçları silinecek. Gelir Testi Sonucu Sorgulama ise E-devlet sistemi aracılığıyla yapılabiliyor. e Devlet’e giriş yapan vatandaşlar, kendilerinden istenen bilgileri sisteme girerek sonucu görüntüleyebiliyor.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Işten Çıkınca Sağlık Sigortası Ne Kadar Devam Eder?

Gelir testi sonuçlandıktan sonra ne yapılmalıdır?

Sosyal Güvenlik Kurumu gelir testiyle ilgili olarak herhangi bir işlem yapmamaktadır. En fazla gelir testi yaptıracak kişinin başvurusunu alarak ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına göndermektedir. Ancak kişilerin gelir durumu tespit edildikten sonra tescil ve prim tahsil işlemleri SGK tarafından yürütülür.

Gelir testi başvuru formu nasıl doldurulur?

Tarih, başvuran kişinin adı, soyadı ve imzası eklenmelidir. Başvuru sahibinin ikametgah bilgileri: Adres yazılmalı ve gerekli imza ile mühür bulundurulmalıdır. Sosyal güvenlik sorgulaması: Başvuru sahibinin ve eşinin sosyal güvencesi hakkında bilgi verilmelidir. Vakıf personelinin ad, soyad ve imzası gereklidir.

Gelir testi için nereye başvurulur?

Bu kapsamdaki vatandaşlarımız genel sağlık sigortalısı oldukları tarihten itibaren ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.

Genel Sağlık Sigortası Başvuru Formu nereden alınır?

Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e-devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir.

Kişinin gelir testi yapılırken nelere bakılır?

Gelir testinde gelir testine giren kişinin yaşadığı hanedeki eş, evli olmayan çocuk, büyükanne ve büyükbabanın gelirlerinin toplamı dikkate alınır. Yani, gelir testine giren kişinin sadece kendi geliri değil, yaşadığı hanedeki bu kişilerin gelirlerinin toplamı dikkate alınır ve gelir belirlenir.

Gelir testi tekrar yapılır mı?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafın- dan gelir tespiti yapıldıktan sonra gelir durumları veya hane içerisindeki kişi sayısı değişenlerin, bir ay içinde gelir testinin yenilenmesi gerekmektedir. testi yapılan şahıslar 6 ay geçtikten sonra yeniden ge- lir testi yapılmasını isteyebileceklerdir.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borcu ödenmediği takdirde ceza ve gecikme zammı (faizleri) uygulanabilir. Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir.

You might be interested:  Sağlık Bakanlığı Kurumlar Arası Geçiş Ne Zaman 2019?

Genel sağlık sigortası primi ne kadar?

Aylık GSS primi 2020 yılında 88.29 TL, 2021 yılında ise 107.32 TL üzerinden ödeniyor.

Kimler gelir testi yaptırmak zorunda?

Yani çalışmayan, hiçbir sosyal güvenlik kurumundan gelir veya aylığı almayan ve genel sağlık sigortasının kapsamında bulunmayan ve çocuklarda 18 yaşını, yükseköğrenim görüyorsa 25 yaşını tamamlayarak ailesinin bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünden çıkan kişiler gelir testi yaptırmak zorundadırlar.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu nasıl silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30.11.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *