Sık sorulan: Genel Sağlık Sigortası Kaydı Nasıl Yapılacak?

Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genel Sağlık Sigortası yani GSS başvuruları SYD ‘ye yapılmaktadır. Kişilerin ikamet ettiği adresteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek bizzat başvuru işlemleri alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişiler süre sınırlaması yoktur.

Genel sağlık sigortam yok ne yapmalıyım?

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların GSS primi ödeyip ödemeyeceğini ve prim tutarını hesaplamak için bir test yapılır. Bu kapsamdaki kişiler GSS’li oldukları tarihten itibaren ikametgahları olan yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine giderek test yaptırmalıdır.

Genel sağlık sigortası kimleri kapsıyor?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

Genel Sağlık Sigortası durumunu bildiren belge nereden alınır?

* SGK durumunu gösterir belge ile form teslim edilmelidir.(E-devlet şifresi Postaneden temin edilerek,www.turkiye.gov.tr adresinden SGK durumunu gösterir belge alınabilir.)

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borcu ödenmediği takdirde ceza ve gecikme zammı (faizleri) uygulanabilir. Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Iptal Edilir?

Genel sağlık sigortası var mı yok mu?

– E Devlet uygulamasından öncelikle, şifrenizle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne ‘ GSS ‘ yazınız. – Karşınıza çıkan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu/ Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ sekmesine tıklayınız. – Sonuç olarak borcunuzun olup olmadığı açılan ekranda karşınıza çıkacaktır.

Sigortası yok nasıl muayene olur?

Sigortasız hasta olarak sıra beklememeniz için kamuya bağlı devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastanelerinde muayene olabilmek için randevu almanız gerekmektedir. Randevularınızı Alo 182 ya da MHRS sistemi üzerinden alabilirsiniz.

Sigortası olmayanlar devlet hastanesinde ameliyat olabilir mi?

Eğer aktif sosyal güvence yoksa, devlet hastanesinde muayene olunabiliyor. Ancak bunun için sigortasız devlet hastanesi muayene ücretini ödemek gerekiyor. Sigortasız hasta muayenesinin devlet hastanesinde ücreti, 2021 yılı için yaklaşık 50 TL. Genel Sağlık Sigortası ‘nın primi de 2021 yılı için 107,33 TL.

Sigorta aktif mi değil mi?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ”Hizmet Dökümü” ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Kimler genel sağlık sigortalısı değildir?

3- Kimler genel sağlık sigortası kapsamı dışındadır?

  • Ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde bulunan tutuklu ve hükümlüler,
  • Oturma izni almış yabancı ülke vatandaşlarından yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında sigortalı olmayan kişilerden, Türkiye’de bir yıldan kısa süreyle yerleşik olanlar,

Genel Sağlık Sigortası G1 nedir?

G1: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar. G2: Geliri aylık brüt asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olanlar. G3: Geliri aylık brüt asgari ücretin iki katından fazla olanlar. Güncel GSS prim tutarları Pratik Bilgiler bölümünde yer almaktadır.

You might be interested:  Soru: Işten Ayrılınca Sağlık Sigortası Ne Kadar Devam Eder?

Genel Sağlık Sigortası doğumu karşılıyor mu?

Evet, sağlık sigortanıza doğum teminatı ekletmeniz durumunda doğum masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanır. Doğum teminatlı sağlık sigortası kapsamında; gebelik rutin kontrolleri, gebelik tahlil ve tetkikleri, gebelik komplikasyonları, normal doğum, sezaryen doğum ve oda masraflarınız teminat altındadır.

Sağlık sigortası sorgulama nereden yapılır?

E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna “GSS Borç Dökümü” yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğum sigorta müdürlüğünü nasıl öğrenebilirim?

Sosyal güvenlik kurumuyla ilgili bilgi edinilebilecek bir diğer nokta da SGK kurumunun resmi iletişim adresi ve internet sitesinin yer aldığı sisteme internet üzerinden girerek bu sayfada yer alan açıklamalara göre bağlı bulunduğunuz kurumu öğrenebilir, Alo 170’i arayarak da telefon üzerinden aklınıza takılan soruları

SGK çalışmıyor belgesi nasıl alınır?

Çalışmadığına dair belgeyi alabilmek için iki farklı seçenek bulunuyor: 1-) İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK ‘ya bizzat başvuru yaparak. 2-) e-Devlet üzerinden Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti dosyasının çıktısını alarak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *