Contents
- 1 Genel Sağlık Sigortası prim nereye ödenir?
- 2 2021 GSS primi ne kadar?
- 3 Genel Sağlık Sigortası e-Devlet’ten yapılır mı?
- 4 GSS yapilandirma nasıl yapılır 2021?
- 5 Genel sağlık sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?
- 6 Genel Sağlık Sigortası prim borcu nasıl silinir?
- 7 Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?
- 8 Genel Sağlık Sigortasında yapılandırma var mı?
- 9 Gss yapilandirma basvuru nasıl yapılır?
- 10 Genel Sağlık Sigortası aktif mi?
- 11 SGK yapılandırması ne zaman başlıyor?
- 12 Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?
- 13 Yapılandırma 2021 ne zaman başlıyor?
Genel Sağlık Sigortası prim nereye ödenir?
Ödeme için başvuru şartı aranmıyor. SGK ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebiliyor. Prim borcunun internet bankacılığı kanalıyla veya kredi kartıyla ödenmesi mümkün olduğu gibi, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olarak eve en yakın banka şubelerine giderek de ödenebilecek.
2021 GSS primi ne kadar?
Geliri brüt asgari üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin %3’ü tutarındadır. Bu nedenle 2021 yılı için bu kapsamdaki kişilerin ödeyeceği prim tutarı aylık 107,33 TL’dir.
Genel Sağlık Sigortası e-Devlet’ten yapılır mı?
Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e – devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir. Genel Sağlık Sigortası için belirlenen gelir testi, SGK tarafından takip edilecektir.
GSS yapilandirma nasıl yapılır 2021?
Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK’ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise 1 Kasım 2021. Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.
Genel sağlık sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?
SGK’ya 60 günden fazla prim borcu bulunan BAĞ-KUR’lular ile GSS ‘liler, özel hastaneler ile özel üniversitelere (vakıf üniversiteleri) ait hastanelerden sağlık hizmeti alamayacaklar.
Genel Sağlık Sigortası prim borcu nasıl silinir?
Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30.11.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.
Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?
Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borcu ödenmediği takdirde ceza ve gecikme zammı (faizleri) uygulanabilir. Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir.
Genel Sağlık Sigortasında yapılandırma var mı?
Genel Sağlık Sigortası Borçları da Yapılandırma Kapsamında GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.
Gss yapilandirma basvuru nasıl yapılır?
İşverenler e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla sosyal güvenlik merkezlerine, Bağ-Kur sigortalıları ve primlerini kendileri ödeyenler e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir sosyal güvenlik merkezine başvurabilir. Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı yok.
Genel Sağlık Sigortası aktif mi?
E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna “GSS Borç Dökümü” yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.
SGK yapılandırması ne zaman başlıyor?
Başvurular, kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından başlamış olup, yapılandırma için son başvuru tarihi 30 Eylül 2021’dir.
Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?
Devlete olan borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar 31 Ağustos 2021’e kadar başvuru yapmaları gerekiyor.
Yapılandırma 2021 ne zaman başlıyor?
Başvurular 30 Eylül 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. 30 Nisan 2021 tarihine kadar ödenmesi gereken ancak ödenmemiş olan alacaklar için yapılandırma tarihi uzatıldı.