Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Kullanılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl işler?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, devlet destekli bir sigorta türüdür. Yani herhangi bir sigorta şirketinden tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü aldıysanız SGK ile anlaşması olan hastanelerde tedavi olur, yüksek kalitede sağlık hizmeti alırsınız ve SGK’nın karşılamadığı miktarı sigorta şirketiniz sizin yerinize öder.

Tamamlayıcı sağlık sigortası neyi kapsamaz?

Sigorta yaptırmak isteyen kişide halihazırda bir hastalık durumu var ise mevcut hastalık teminat dışında kalır. Eğer sigorta yaptıran kişinin SGK sigortası aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası yine kapsam dışı kalır. Ayrıca bütün ilaç masrafları ve diş tedavileri tamamlayıcı sigorta kapsamı dışındadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ne zaman aktif olur?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı: Sigorta şirketiyle oluşturulan başlangıç tarihinden itibaren 3 ay sonra aktif hale getirilir. Teminat aktif hale gelmeden gerçekleştirilen yatarak tedavi işlemlerinde, sigorta şirketi masraflarınızı karşılamayacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nerelerde geçer?

Genel olarak tamamlayıcı sağlık sigortası geçen hastaneler; Medical Park, Medicana, Medipol ve Kolan Hastaneleri diyebiliriz.

Tamamlayıcı sigorta mantıklı mı?

Sağlık durumunuzla ilgili giderleri karşılamak için veya bir hastalık, yaralanma sebebiyle oluşacak beklenmedik diğer masrafların ödenmesi için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak mantıklıdır.

You might be interested:  Sık sorulan: Genel Sağlık Sigortası Primi Nereye Yatacak?

Tamamlayıcı sağlık sigortası primi ne kadar?

Yatarak ve Ayakta Tedavi teminatları alınması durumunda poliçe primi 1.500 TL, sadece Yatarak Tedavi poliçesinin primi ise 500 TL’dir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası hangi ameliyatı karşılar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, evde bakım, tıbbi malzeme, suni uzuv ve ambulans gibi ihtiyaç duyabileceğiniz tüm sağlık hizmetlerini teminat kapsamına almaktadır.

Allianz tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar?

Bireysel Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Yatarak Tedavi (Ameliyat, Günübirlik Tedaviler), Suni Uzuv, Tıbbi Malzeme ile Evde Bakım ve Ambulans teminatlarından faydalanabilirsiniz. Tercih edilmesi durumunda Ayakta Tedavi ve/veya 12 ay bekleme süresi olması kaydıyla Doğum teminatlarını da poliçenize ekletebilirsiniz.

Tamamlayıcı mı özel sağlık mı?

Bir diğer özel sağlık ile tamamlayıcı sağlık arasındaki fark ise, özel sağlık sigortası yaptırdığınızda yurt dışı tedavilerinizi teminat altına alabilirken, tamamlayıcı sağlık sigortası yalnızca Türkiye içindeki sağlık masraflarını karşılamaya yöneliktir.

Genel sağlık sigortası bekleme süresi kaç gün?

Genel sağlık sigortası uygulamasında bu sürenin 30 gün olarak tespit edildiğini görüyoruz.13 Yani genel sağlık sigortasından yararlanabil- mek için sağlık hizmeti sunucusuna başvurma tarihinden önceki son bir yıl içinde toplam 30 gün genel sağlık sigortası primi ödemek gerek- lidir (Kanun m.67).

Bekleme süresi ne demek?

Belirtileri hemen orta çıkmayan hastalıkların bir süre takibi gerekli olmaktadır, bu belirtilen takip süresine bekleme süresi denir. Takip süresi dolmadan, bekleme süresine konu olan hastalıkların tedavilere ait giderler poliçe kapsamında karşılanmaz. Miyom, yumurtalık, meme ve rahim hastalıkları, varis, vb.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kaç muayene?

Aksigorta tamamlayıcı sağlık sigortası ürününde 10 adet muayene limiti vardır. Aynı doktora bağlı yapılan tüm işlemler 1 muayene hakkınız içinde değerlendirilir.

You might be interested:  Soru: Universite Icin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Allianz sigorta neleri kapsar?

Bireysel Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Yatarak Tedavi (Ameliyat, Günübirlik Tedaviler), Suni Uzuv, Tıbbi Malzeme ile Evde Bakım ve Ambulans teminatlarından faydalanabilirsiniz. Tercih edilmesi durumunda Ayakta Tedavi ve/veya 12 ay bekleme süresi olması kaydıyla Doğum teminatlarını da poliçenize ekletebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası anne baba yararlanabilir mi?

Evli olan kişiler, aile tamamlayıcı sağlık sigortasına sadece eşini ve çocuklarını dahil edebilmektedir. Yani tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıracak olan kişi evli olduğundan dolayı, kendi anne ve babası ile aynı sağlık poliçesi içinde sigortalanamaz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kaç yaşına kadar?

Kimi sigorta şirketleri, üst yaş sınırını 55 ya da 60 olarak belirler. 60 yaş üstü vatandaşların bu ürünleri satın alma şansları bulunmaz. AXA Sigorta ise üst yaş sınırını 65 olarak belirtir ve bu sayede 60 – 65 yaş arasındaki vatandaşların da çeşitli tamamlayıcı sağlık sigortalarından yararlanabilmesini sağlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *