FAQ: Genel Sağlık Sigortası Affı Ne Zaman Başlıyor 2015?

Genel Sağlık Sigortası affı ne zaman yürürlüğe girecek?

Başta vergi ve sigorta prim borçları olmak üzere kamuya olan birçok borcun yeniden yapılandırılarak ödenmesine imkan sağlayan 7326 sayılı Yasa 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GSS borcuna yapılandırma var mı?

Genel Sağlık Sigortası Borçları da Yapılandırma Kapsamında GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Genel sağlık sigortası borcu nasıl silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti hâlinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

SGK borçlarına yapılandırma var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK ‘ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise 1 Kasım 2021.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Sağlık Memuru Hangi Bölüm Mezunu?

Prim borcu affı ne zaman yürürlüğe girecek?

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden

2021 sicil affı ne zaman yürürlüğe girecek?

Ne zaman yürürlüğe girdi? Düzenleme 9 Haziran 2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak aynı tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Genel sağlık sigortası borcu hangi durumlarda silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30.11.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

7326 yapılandırma ne zaman bitiyor?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 1 Kasım 2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30 Nisan 2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

7256 yapılandırma hangi dönemleri kapsıyor?

Bu vergi türünde, beyanname verme süresinin son günü 31/8/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olan ve 7256 sayılı Kanunun yayımı tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlar kapsama girmektedir.

Genel sağlık sigortası borcu işe girince iptal olur mu?

GSS İptal Ettirme İşlemi Nasıl Yapılır? Genel Sağlık Sigortasının iptali, isteğe bağlı olarak gerçekleşmemektedir. Kişiler, işe başladıklarında otomatik olarak sisteme yatırılan sigorta primlerinin Genel Sağlık Sigortası ‘nı etkilediğini düşündüklerinden iptal başvurusu yapmamaktadır.

GSS prim borcu kimlere çıkar?

Aylık gelirleri asgari ücretin üçte birini (bugün için 1.192,50 lira) aşıyorsa, asgari ücretin yüzde 3’ü kadar (bugün için 107.33 lira) genel sağlık sigortası ( GSS ) primi ödemek zorundalar. Aşmıyor ise primleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu nedenle de GSS prim borcu birikiyor.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Sağlık Ocağı Hemşiresi Nasıl Olunur?

Genel Sağlık Sigortası e-Devlet’ten yapılır mı?

Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e – devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir. Genel Sağlık Sigortası için belirlenen gelir testi, SGK tarafından takip edilecektir.

SGK yapilandirma nereye ödenir?

Yapılandırma yapanların merak ettiği bir diğer durum ise yapılandırma taksidi nereye ödenir sorusu oldu. Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor.

Genel sağlık sigortası primi ne kadar?

Genel sağlık sigortası primi 88.29 liradan 107.32 liraya çıktı. 2020 yılında 88.29 TL olan bu ücret 2021 yılı itibariyle 107.32 TL olacak. Asgari ücret zammı bugün komisyonun son toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından duyuruldu.

Esnaf Bağkur primi ne kadar 2021?

Yeni asgari ücrete göre Bağ-Kur sigortalılarının 2021 ‘de ödeyeceği aylık prim tutarı en az 1.235 lira oldu. Bu tutar, beyan edilecek kazanç tutarına göre 9.257 liraya ulaşabilecek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *